Werk aan Oude Rijnzone begint

Regio, 24 februari 2010

De colleges van B en W van Alphen a/d Rijn en Rijnwoude hebben ingestemd met de Gemeenschappelijke Regeling (GR) voor de Oude Rijnzone. Daarmee kan de uitvoering van de plannen beginnen.

Beide gemeenten werken in dit project samen aan onder andere de herstructurering van de bedrijventerreinen Rijnhaven en Hoogewaard, en het realiseren van de Maximabrug.

In de Gemeenschappelijke Regeling is de bindende samenwerking vastgelegd tussen de Provincie Zuid -Holland en de gemeenten Alphen aan de Rijn, Bodegraven, Leiderdorp, Rijnwoude en Zoeterwoude. Het programma Oude Rijnzone komt daarmee van planfase in de fase van uitvoering. Er zijn afspraken gemaakt over ontwikkelprogramma, planning, onderlinge afstemming, kwaliteitsbewaking en financiering van het Oude Rijnzone programma.

In de GR is afgesproken dat Alphen aan den Rijn 4,1 miljoen en Rijnwoude 1,1 miljoen euro bijdragen aan het regionale tekort van het Oude Rijnzone programma tot en met 2014. Ook andere e gemeenten dragen bij : Leiderdorp 1,1 miljoen, Zoeterwoude 0,5 miljoen, en Bodegraven 1,1 miljoen. De financiële bijdragen van de verschillende gemeenten zijn naar rato het aantal inwoners.

Minister Cramer van het ministerie van VROM stelde in juni vorig jaar 30 miljoen euro beschikbaar uit het Nota Ruimte-budget. Met de GR is deze rijksbijdrage voor de uitvoering veiliggesteld. De Provincie Zuid-Holland neemt in het regionaal tekort een aandeel van 5,5 miljoen euro en voor de Maximabrug een bedrag van maximaal 10 miljoen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.