Koudekerk wacht al 6 jaar op woningen bij Bos Beton

Koudekerk a/d Rijn, 13 februari 2010

Het Comité Toekomst Koudekerk herinnert alle politieke partijen Rijnwoude aan het Burgerinitiatief dat zes jaar geleden is aangenomen. Dat initiatief voor de bouw van woningen op het terrein van Bos Beton heeft tot nu toe tot geen enkel resultaat geleid.

In 2004 namen alle politieke partijen in de gemeenteraad het Koudekerkse Burgerinitiatief met meer dan 1500 handtekeningen over. Ze beloofden er positief mee aan de slag te gaan. Het College van B en W kreeg van de raad de opdracht het initiatief uit te werken en met voorstellen te komen.

Nadien is er op het gemeentehuis weinig terechtgekomen van de plannen om de terugloop van de bevolking in Koudekerk tegen te gaan door huizen te bouwen op de vrijgekomen locatie Bosbeton. Het is nu 2010. Dezelfde partijen zitten nog steeds in de raad en bijna allemaal dezelfde hoofdpersonen. Allen maakten zij tot nu toe de gedane belofte ‘bouwen op de locatie Bosbeton’ niet waar, ondanks veel lovende woorden voor het comité om hun vasthoudendheid.

De verkiezingen op 3 maart naderen en de politici gaan op campagne om hun plannen voor de komende 4 jaar te ontvouwen. De inwoners van Koudekerk wachten nog steeds op antwoord. Ze hopen dat de politiek op 23 februari tijdens het verkiezingsdebat in de Ridderhof voor de inwoners van Koudekerk een antwoord heeft en geeft.

Het comité Toekomst Koudekerk sttlyt nu alvast de volgende vragen aan de lijsttrekkers van de partijen die in Rijnwoude meedoen aan de verkiezingen op 3 maart:

  • Wat doet u met het sinds 2004 openstaande burgerinitiatief?
  • Maakt u in uw collegeprogramma 2010-2014 de Bos Beton locatie speerpunt van uw beleid?
  • Wat gaat u er aan doen om de Koudekerkse wens te realiseren?
  • Wanneer vindt u dat de eerste paal de grond in moet?

Bron: Omroep Rijnwoude