Habeko Wonen krijgt bouwvergunning voor Molenkwartier

Benthuizen, 4 februari 2010

De 52 woningen zijn gelegen aan de Dorpstraat, De Barm en Molenstraat in Benthuizen, dat bekend staat als het “Molenkwartier”. De woningen zijn verdeeld over 24 appartementen, 19 zorgeenheden en 9 eengezinswoningen en heeft een invulling met 100% sociale woningbouw.

De 20 te vervangen woningen zijn in december 2009 al gesloopt. De bestaande woningen voldeden niet meer aan de bouw- en woontechnische eisen van deze tijd. Stichting en provincie stemmen ook in.

Op een eerder moment had de provincie Zuid-Holland al ingestemd met het bouwplan, door een voor het bestemmingsplan benodigde verklaring van geen bezwaar af te geven. Het bouwplan kenmerkt zich door een heldere opzet, die in schaal, maat en uitstraling aansluit op de bestaande dorpse uitstraling.

Bij de bouwontwikkeling is er volop rekening gehouden met de aanwezigheid van de molenbiotoop van de traditionele molen “De Haas” aan de Dorpsstraat. Stichting Molen De Haas en de provincie Zuid-Holland hebben met het bouwplan ingestemd.

Habeko Wonen kan nu overgaan tot het indienen van een reguliere bouwaanvraag voor de 2e fase. Nadat deze is afgegeven kan er spoedig gestart worden met de bouw.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.