Geheimzinnigheid rond Agrifirm-terrein

Koudekerk a/d Rijn, 20 februari 2010

Wat is er toch allemaal aan de hand met het terrein van de oude veevoederfabriek Agrifirm in Koudekerk? Burgemeester en wethouders hullen zich in stilzwijgen. En ook de gemeenteraad houdt de kiezen op elkaar.

Afgelopen donderdagavond stemden ze in met het geheimhouden van een brief over het Agrifirm-terrein van het college van B en W aan de raad. Alleen de fracties VVD en GWR stemden tegen geheimhouding, maar waren in de minderheid. Toen VVD-fractievoorzitter Gerda Geenjaar een opmerking wilde maken over de geheimhouding, besloot burgemeester Anja Latenstein in beslotenheid verder te vergaderen. Dat gebeurde een half uur lang.

Enkele maanden kreeg de gemeente Rijnwoude een tip van een oud-medewerker dat er wel eens veel meer troep in de grond zou kunnen zitten, dan waar de gemeente in 2008 vanuit ging bij de aankoop van de bijna drie hectare bedrijfsterrein voor vijf miljoen euro. Wethouder Frank Uljee gelastte onmiddellijk een onderzoek en stelde Agrifirm aansprakelijk voor eventuele schade. Sindsdien zegt hij er niets meer over. Het is geheim.

Agrifirm, gevestigd in Meppel, maakt zich geen zorgen over een eventuele aansprakelijkheid, aldus directeur Ton Loman.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.