Rijnwoude doet mee aan geluidsonderzoek HSL

Rijnwoude, 5 januari 2010

De gemeenten Rijnwoude, Zoetermeer en Kaag en Braassem doen mee aan een onafhankelijk akoestisch onderzoek naar geluidsoverlast van de hogesnelheidslijn tussen Schiphol en Rotterdam, de HSL-Zuid.

De gemeente Lansingerland legt momenteel de laatste hand aan de opdrachtformulering voor DCRM Milieudienst Rijnmond. Het onderzoek zal nog dit jaar gestart worden. Bureau Peutz begeleidt het onderzoek. Eind maart 2010 zijn de resultaten van het onderzoek bekend. De eindrapportage zal naar verwachting in april of mei beschikbaar zijn. De meetresultaten kunnen leiden tot het nemen van aanvullende maatregelen tegen de geluidsoverlast.

Vanaf 7 september 2009 is de dienstregeling van start gegaan op het tracé van de Hogesnelheidslijn tussen Schiphol en Rotterdam (HSL-Zuid). De ingebruikname van de HSL heeft bij veel inwoners van omliggende gemeenten geleid tot klachten over geluidsoverlast.

Er is een geluidsonderzoek gedaan door TNO in opdracht van de Minister van Verkeer & Waterstaat, maar de gemeente Lansingerland heeft besloten om vanwege de aanhoudende klachtenstroom een onafhankelijk akoestisch onderzoek uit te voeren. De gemeente Rijnwoude heeft besloten om samen met de gemeenten Zoetermeer en Kaag & Braassem deel te nemen aan dit onderzoek.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.