Gemeenteraad organiseert jongerendebat

Rijnwoude, 22 januari 2010

Op dinsdag 16 februari organiseert de gemeenteraad van Rijnwoude een jongerendebat. Jongeren tussen de 18 en 24 jaar hebben een brief ontvangen waarin zij worden uitgenodigd om in debat te gaan met de raad.

Er is een hyvespagina waarop het debat al in volle gang is, jongrijnwoude.hyves.nl. Het debat zal live worden uitgezonden door Radio Rijnwoude.

Met het organiseren van het debat hoopt de gemeenteraad wat meer interesse op te wekken voor de politiek bij de jeugd. Via hyves kunnen de jongeren aangeven waarover zij met de raad zouden willen debatteren. Ongeveer een week voor het debat wordt bepaald waarover het debat zal gaan.

Van de politieke partijen zijn in ieder geval lijsttrekkers en kandidaten aanwezig. Het debat begint om 20.00 uur. De jongeren die deelnemen aan het debat worden vroeger verwacht. Voordat het debat begint krijgen zij een spoedcursus debatteren aangeboden. Zodat zij goed beslagen ten ijs komen tijdens het debat.

Het jongerendebat is openbaar en wordt gehouden in de raadzaal van het gemeentehuis. De verwachting is dat het debat tot 21.30 uur zal duren. Daarna is er nog volop de mogelijkheid om met de aanwezige raadsleden te discussiëren.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.