Winterfair in Hazerswoude

Hazerswoude-Dorp, 14 december 2009

Met een optreden van het in de regio welbekende mannenkoor De Troubadours, kwam zaterdagmiddag 12 december een einde aan de eerste tweedaagse Winterfair.

Twee dagen lang kon het publiek genieten van de sfeer van de donkere dagen voor Kerstmis in een grote tent op het Raadhuisplein. De gezamenlijke winkeliers, verenigd in de Mico, hadden voor de eerste maal een kerstmarkt georganiseerd. Van winterlaarzen tot kerstkaarten, van boerenkaas tot Amnesty International. Van alles was er te bekijken en te proeven.

Op vrijdag had de kerstman in eigen persoon de winterfair geopend. En nadat het publiek twee dagen had kunnen genieten van demonstraties, modeshows, lekkere broodjes en warme dranken, was het optreden van de Troubadours het slotstuk van deze kerstmarkt. En hoewel er weinig kerstmuziek klonk, was het Hollandse repertoire van dit enthousiaste koor onder leiding van dirigent Hans Kortekaas voldoende om te zorgen voor een gezellig en aangenaam slotstuk van de eerste Winterfair. Ook wat oudere liedjes als Ach Vaderlief toe drink niet meer, werden meegezongen door het publiek. Mico-voorzitter Trel was zeer tevreden over de opkomst van het publiek en stelde dat dit gebeuren wel eens het begin van een nieuwe traditie kan worden.

Bron: witteweekblad.nl