Spitstoeslag afgeschaft op de Interliner

Regio, 28 december 2009

Per 1 januari schaft Connexxion op de Interliners in Zuid-Holland de spitstoeslag af voor reizigers die betalen met de OV-chipkaart. De toeslag wordt verrekend in het OV-chipkaart kilometertarief. Daarmee komt Connexxion tegemoet aan de wens van veel reizigers.

Op de Interliner gelden aparte kaartjes met een iets hoger tarief dan op andere buslijnen. Reizigers met een strippenkaart kunnen ook van de Interliner gebruik maken maar betalen dan een toeslag. Sinds een half jaar kan op de Interliners ook met de OV-chipkaart gereisd worden. Maar tot nu toe was het nog niet mogelijk om met de nieuwe OV-chipkaart een apart tarief te berekenen voor de Interliners. Vanaf 1 januari wordt bij het in- en uitchecken met de OV-chipkaart automatisch het Interlinertarief berekend en kan de toeslag komen te vervallen. Voor reizigers met een strippenkaart of sterabonnement blijft de toeslag wel bestaan.

Voorlopig blijven strippenkaarten, sterabonnementen, Interliner-trajectabonnementen en toeslagabonnementen nog geldig op de Interliners in Zuid-Holland. Ook verkoopt de Interliner-chauffeur nog Enkeltjes en de gezinsdagkaart Buzzer. Het Dagretour, Weekendretour en de Runner zijn vanaf 1 januari 2010 niet meer te koop en ook de Interliner-Voordeelurenkaart is niet meer geldig op de Interliners in Zuid-Holland.

Interliners 380 en 381 rijden door Rijnwoude. Deze lijnen verbinden Alphen a/d Rijn met Den Haag.

Bron: Omroep Rijnwoude