Vermoedelijke dierenbeul Zoeterwoude gepakt

Zoeterwoude, 3 november 2009

De politie heeft een 29-jarige man uit Zoeterwoude aangehouden in de zaak van de mishandelde geitjes in Zoeterwoude en Zoetermeer.

Het spoor leidde uiteindelijk naar de man uit Zoeterwoude, die dinsdagochtend thuis kon worden aangehouden. In zijn huis heeft de politie verschillende aanwijzingen gevonden die bevestigen dat hij waarschijnlijk de dader is.Over het motief van de verdachte is nog niets bekend.

De man wordt verdacht vanmeerdere mishandelingen sinds april 2008. Hij liet de dieren steeds achter op plaatsen waar ze door voorbijgangers ontdekt zouden worden. Dit maakte het volgens de politie extra gruwelijk.

Op 12 juli dit jaar werd in Zoeterwoude aan het Molenpad een dood geitje gevonden dat met de achterpoten was opgehangen aan een picknicktafel. Het dier was opengesneden en deels in brand gestoken. In mei werden twee doodgestoken lammetjes gevonden op een picknicktafel en langs een fietspad in Zoetermeer. Vorig jaar april werd er bij recreatiegebied Noord Aa een schaap afgeslacht.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.