Leegstaande koopwoningen tijdelijk verhuurd

Rijnwoude, 16 november 2009

Burgemeester en wethouders van Rijnwoude maken het mogelijk om koopwoningen tijdelijk te verhuren door afgifte van vergunningen op basis van de Leegstandwet.

Als gevolg van de kredietcrisis is het voor veel particuliere eigenaren van te koop staande woningen moeilijk om hun huis te verkopen. De tijdelijke verhuur van te koop staande woningen biedt een oplossing voor mensen die hierdoor met dubbele woonlasten zitten.

Wie voor de mogelijkheden van de Leegstandwet in aanmerking wil komen, kan een vergunning aanvragen bij de gemeente. De gemeente kan op basis van de Leegstandwet voor maximaal twee jaar een vergunning verlenen. De vergunning kan daarna op verzoek van de eigenaar door burgemeester en wethouders telkens met ten hoogste één jaar worden verlengd tot een maximale periode van vijf jaar.

De Leegstandwet schrijft voor dat de verhuurtermijn minimaal 6 maanden moet bedragen en dat de verhuurder een opzegtermijn van 3 maanden in acht moet nemen. Voor de huurder geldt een opzegtermijn van 1 maand.

Meer informatie over de tijdelijke verhuur op basis van de Leegstandwet is te vinden op www.rijnwoude.nl

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.