Gemeente wint zaak tegen Langhout en Kerkvliet

Rijnwoude, 20 november 2009

De gemeente Rijnwoude hoeft niet opnieuw een mediationproces te starten met de heer Langhout. Dat is de belangrijkste uitkomst van het door de heer Langhout en de heer Kerkvliet aangespannen hoger beroep.

De Voorzieningenrechter wees al eerder alle vorderingen van de heren Langhout en Kerkvliet af. Bij arrest van 17 november 2009 bekrachtigt het Gerechtshof het eerdere vonnis.

Aanleiding van de zaak zijn allerlei meningsverschillen in het verleden over kleinschalige woningbouwlocatie aan de Zuiddijk te Hazerswoude-Dorp. Om die op te lossen was een overeenkomst gemaakt tussen de gemeente en beide heren. Daarin zijn afspraken gemaakt over de te verrichten inspanning om het bouwplan te realiseren. Volgens Langhout en Kerkvliet hield de gemeente zich niet aan de afspraken.

De gemeente concludeert uit de uitspraak dat de gemeente zich wel correcte wijze houdt aan de vaststellingsovereenkomst. Daarbij moet de gemeente wel de juiste politieke en bestuursrechtelijke weg moet volgen. Dat betekent dat de gemeente te maken heeft met procedures, regels, wetten en termijnen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.