Eerste bestemmingsplan digitaal beschikbaar

Rijnwoude, 3 november 2009

Het eerste digitale bestemmingsplan van de gemeente kan nu op het Internet worden bekeken. Wethouder Kees van Velzen gaf hiervoor het symbolische startsein.

Alle gemeenten moeten vanaf 1 januari 2010 al hun nieuwe bestemmingsplannen digitaal beschikbaar maken op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat geldt dus ook voor Rijnwoude.

Wethouder Kees van Velzen heeft hiervoor het symbolische startschot gegeven door op de computer bij de publieksbalie het plan op te roepen. Dit plan is voorlopig nog als proef op de website gezet om hiermee ervaring op te doen. Op dit moment kan nog worden volstaan met het langs elektronische wijze beschikbaar stellen van plannen op de gemeentelijke website in zogenaamde pdf-bestanden.

Er zijn verschillende plannen in voorbereiding. Ze moeten aan allerlei nieuwe digitale eisen voldoen. Het maken van een digitaal bestemmingsplan is toch wel heel anders dan het maken van traditioneel papieren bestemmingsplan.

De gemeente blijft werken aan het verbeteren van de digitale informatievoorziening en dienstverlening. Zo wordt onderzocht of de bestemmingsplannen rechtstreeks via de eigen website van de gemeente kunnen worden bekeken.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.