Bewoners Lagewaard aan de slag met dorpslint

Koudeker a/d Rijn, 7 november 2009

Landschapsbeheer Zuid-Holland organiseert samen met de gemeente Rijnwoude op dinsdag 17 november om 20.00 uur in de Ridderhof te Koudekerk een bijeenkomst voor alle bewoners van de Lagewaard in Koudekerk over hun woonomgeving, het zogenaamde dorpslint.

Samen met de bewoners wordt nagegaan hoe de kwaliteit van het lint op het gebied van natuur, cultuur en landschap kan worden behouden en versterkt. De bewoners van het bebouwingslint Lagewaard zijn voor deze avond uitgenodigd.

Het Groene hart kent vele kwaliteiten. Een ervan is het langgerekte dorpslint dat kenmerkend is voor dit uniek stukje Nederland. De waarde ervan wordt grotendeels bepaald door de bewoners van de linten zelf. Zij zijn het dan ook die een actieve bijdrage kunnen leveren aan het behoud van het karakter van deze linten in het landschap. Een woonomgeving waar je trots op kunt en mag zijn!

Landschapsbeheer Zuid-Holland schenkt tot einde 2010 extra aandacht aan vier bebouwingslinten in het Groene Hart (waaronder de Lagewaard in Koudekerk aan den Rijn). Het is de bedoeling om samen met de bewoners tot een visie op lagewaardse int te komen. Waar nodig zullen maatregelen worden genomen landschap, natuur en cultuurhistorie te behouden en de verbeteren.

Bewoners die advies willen en/of interesse hebben voor een actieve bijdrage aan hun woonomgeving kunnen contact opnemen met Landschapsbeheer Zuid-Holland, tel. 0182-683666, e-mail: info@zh.landschapsbeheer.nl. Daar kan men zich tevens opgeven voor deelname aan de bewonersavond.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.