Trekkertrek moet verder zonder Kabouter Hans

Koudekerk aan den Rijn, 5 oktober 2009

Welke bezoeker van de Trekkertrek Familiedag in Koudekerk kent hem niet? Kabouter Hans. De kindervriend is op 25 september onverwachts op 153-jarige leeftijd gestorven. In zijn echte wereld werd Hans van de Brug uit Amersfoort 53 jaar.

Al vier jaar nam de sympathieke kabouter met zijn in rood met witte stippen geverfde woonwagen, zelfgemaakte paddestoelen, een centrale plek in op het terrein van de Trekkertrek aan de Hoogewaard. Kinderen bakten broodjes op een kampvuurtje of poften marsmellows. De kleintjes mochten ook aan de houten boomstamtafel een tekening verven.

Ook op de Midwintertrekkertrek in De Ridderhof was hij van de partij. We zullen hem zeker missen'', zegt voorzitter Hans van Leeuwen van de Stichting Trekkertrek. Hij zou volgend jaar voor de vijfde keer komen. Dan zou hij zijn kaboutervrouw meenemen.

Van Leeuwen is door de familie van Hans van de Brug op de hoogte gebracht.De doodsoorzaak weet de Trekkertrekvoorman niet. Dat wil zijn familie niet zeggen.Kabouter Hans was een landelijke bekendheid.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.