Nog meer vrachtverkeer door Koudekerk

Koudekerk a/d Rijn, 27 oktober 2009

Door een tijdelijke afsluiting van de Ericalaan in Leiderdorp zullen er van 16 t/m 18 december meer vrachtauto's door Koudekerk rijden. In 2012 staan nog twee afsluitingen van twee weken gepland.

Bewoners van de Hondsdijk, Dorpsstraat en Bruggestraat in Koudekerk leggen zich noodgedwongen neer bij het extra vrachtverkeer.Volgens Ada Wille wordt het een klein drama. Ze strijdt al jaren voor veiligere wegen in Koudekerk.

Het extra te verwachten vrachtverkeer is een gevolg van de verbreding van de A4 in Leiderdorp. Daardoor is het nodig dat de onderdoorgangen onder de Rijksweg in Leiderdorp een paar keer worden afgesloten. Voor de afsluiting van de onderdoorgang bij de Ericalaan kan het vrachtverkeer aan de oostkant van de A4 niet door Leiderdorp worden omgeleid. Auto's kunnen alleen via Koudekerk wegrijden.

Omdat Koudekerk al jaren lijdt onder het vele vrachtverkeer, weigerde gemeente Rijnwoude medewerking. Uiteindelijk is er een compromis gevonden. De trucks van Vliko worden via het terrein van de Grondstoffenbank binnen Leiderdorp omgeleid. Alleen het bestemmingsverkeer mag door Koudekerk. Ook 's avonds na 19 uur en op de zaterdagen tussen 7 en 19 uur mogen de Vliko-trucks door Koudekerk, omdat het terrein van de Grondstoffenbank dan dicht is. Verder worden verkeersregelaars rond de Koudekerkse brug ingezet en er komt een matrixpaneel waarop staat dat de maximumsnelheid 30 kilometer per uur is.

Dorpsstraatbewoonster Wille verwacht veel betonwagens door de smalle straten met huizen die voor het grootste deel niet zijn onderheid. Ze houdt haar hart vast voor de fietsende kinderen. Ze hoopt echt dat chauffeurs zich aan de regels houden. Dus maximaal 30 kilometer.

En ze gaat de bedrijven bellen en vragen of ze een extra spiegel willen betalen die onder het stoplicht bij de brug kan worden gemonteerd.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.