Moeder woedend om vervolging van 'bloedbadzoon'

Hazerswoude-Dorp, 3 oktober 2009

De moeder van de 14-jarige jongen die vervolgd wordt door Justitie omdat hij een bloedbad zou hebben willen aanrichten op zijn school in Hazerswoude-dorp, kan er kort over zijn.

De moeder vind dat de hele zaak wordt opgeblazen en vindhet belachelijk dat haar zoon hiervoor wordt vervolgd. Hier is ze het helemaal niet mee eens. De ouder(s) willen achter de hele zaak een punt zetten, maar is op dit moment erg moeilijk.

Vorig weekeinde werd bekend dat haar zoon, vmbo-leerling van scholengemeenschap Groene Hart Rijnwoude in Hazerswoude-dorp, als eerste ooit in Nederland wordt vervolgd voor het beramen van een schietpartij op zijn school. Woordvoerder Wouter Bos van het Openbaar Ministerie in Den Haag zegt de zaak zeer hoog op te nemen.

Justitie verdenkt de scholier van voorbereidingshandelingen voor moord of doodslag en bedreiging. Hij zou vriendjes in mei van dit jaar hebben laten weten dat hij een vuurwapen ging kopen, om deze op maandag in de tweede pauze op school te gebruiken. Die vriendjes trokken daarop aan de bel.

De verdachte verblijft momenteel niet thuis, hij wordt behandeld in een speciale kliniek voor minderjarigen. Volgens Bos is juist de verwardheid van de jongen reden de zaak als zeer serieus te zien.

De familie van de verdachte heeft nog geen idee wanneer de zaak voorkomt. Vanwege de leeftijd van de jongen wordt de rechtszitting achter gesloten deuren gehouden.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.