DSB-spaarders vrezen voor hun spaartegoeden

Regio, 12 oktober 2009

Ook in onze regio hebben klanten van de DSB Bank verontrust gereageerd op de problemen bij de Noord-Hollandse bank. De bank werd maandag onder curatele gesteld.

Erkomen vooral reacties binnen van verontruste spaarders en mensen met een lijfrentepolis.Een vrouw uit de regio Alphen/Gouda vertelde bang te zijn voor haar spaartegoeden. Zij probeert de hele dag de bank te bereiken, maar zonder resultaat.

De Nederlandse Bank (DNB)maakte maandag bekend dat de rechtbank in Amsterdam een verzoek voor een noodregeling voor de geplaagde bank heeft toegewezen.

DNB heeft de noodregeling voor DSB Bank aangevraagd, omdat het voortbestaan van de bank in gevaar is gebracht doordat klanten massaal geld van hun rekening haalden. Daarnaast staat de solvabiliteit, de mate waarin de bank aan zijn financiële verplichtingen kan voldoen, volgens de centrale bank onder grote druk.

De noodregeling houdt in dat bewindvoerders de zaken bij DSB Bank gaan afwikkelen. Klanten kunnen nu niet meerbij hun geld.Spaarders kunnen straks wel aanspraak maken op het depositogarantiestelsel. Zij krijgen daarmee tot 100.000 euro van hun spaargeld terug.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.