Bouw van woonwijk Zonneveldhof begint

Hazerswoude-Rijndijk, 8 oktober 2009

De ontwikkeling van de nieuwe woonwijk Zonneveldhof in Hazerswoude-Rijndijk heeft heel wat voeten in de aarde gehad. Maar nu gaat er dan toch worden gebouwd. Wethouder Van Velzen schroeft de eerste paal donderdag 15 oktober de grond in.

Op de plek waar tot enkele jaren geleden de vooroorlogse arbeidershuisjes aan de Zonneveldstraat stonden, verrijzen het komend jaar 51 woningen in de sociale huursector. De nieuwbouw bestaat uit 25 ééngezinswoningen en twee appartementencomplexen van elk dertien seniorenwoningen. De huur varieert, maar komt zeker niet boven de 630 euro per maand uit.

Directeur-bestuurder Martin Bogerd van woningcorporatie Habeko Wonen verwacht dat de oplevering over ongeveer een jaar is.

De huizen worden in januari of februari toegewezen. Mensen die nu een woning huren van Habeko Wonen, krijgen voorrang. Een deel van de huizen wordt toegewezen aan mensen die via het regionale woonruimteverdelingssysteem staan ingeschreven. Inwoners van Rijnwoude hebben een iets grotere kans op een huis.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.