Trucks uit Leiderdorp niet door Koudekerk’

Koudekerk a/d Rijn, 11 september 2009

Rijnwoude wil niet dat buurgemeente Leiderdorp het vrachtverkeer tijdens de afsluiting van de Ericalaan, laat omleiden via Koudekerk aan den Rijn.

Wethouder Frank Uljee vindt dat er al genoeg vrachtverkeer door het dorp gaat. In zijn ogen moet Rijkswaterstaat zelf maar een oplossing bedenken.

De komende vijf jaar verbreedt Rijkswaterstaat de A4 bij Leiderdorp. Daarvoor is het nodig dat tussen half november en half december de Ericalaan voor vijf weken wordt afgesloten.

De afsluiting heeft nogal wat gevolgen voor het vrachtverkeer van onder meer het afvalbedrijf Vliko en de Koudekerkse Betoncentrale BCK. Normaal gesproken rijdt dat verkeer via de Achthovenerweg en de Mauritssingel onder de A4 door naar de Ericalaan om vervolgens op de doorgaande wegen in Leiderdorp te kunnen komen. Maar door die afsluiting kunnen de trucks eigenlijk alleen maar via Koudekerk en de Koudekerkse brug op de grote wegen komen.

Vandaar het verzoek van Rijkswaterstaat en Leiderdorp aan Rijnwoude om voor vijf weken de Leiderdorpse vrachtwagens te dulden. Maar daar hebben B en W van Rijnwoude deze week een stokje voor gestoken. Volgens wethouder Uljee zijn Koudekerk en de brug al te zwaar belast met verkeer. Meer kan er niet bij hebben.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.