Raad niet enthousiast over vlindersnelweg

Rijnwoude, 11 september 2009

Diverse partijen in de Rijnwoudse raad zijn niet enthousiast over de aanleg van een vlindersnelweg in Rijnwoude. Dat bleek tijdens de behandeling van de recreatienota.

Men vond het wel een origineel en grappig idee, maar er was zorg over de kosten van het onderhoud. Burgemeester Latenstein was teleurgesteld over deze houding. Zij was juist heel enthousiast over dit idee. Toen bleek dat het misschien wel mogelijk was private partijen (bijvoorbeeld boeren) bij dit project te betrekken, draaiden de raadsleden wat bij.

Alle partijen in de raad vonden het goed om over de ontwikkeling van allerlei recreatieve voorzieningen overleg te plegen met de desbetreffende ondernemers. Er is ondertussen al een Platform Recreatie en Toerisme in oprichting.

De raadsleden vonden het een goede eerste stap om de website van de gemeente te gebruiken om informatie te geven over alles wat er te doen is Rijnwoude. Sommige raadsleden verbaasden zich er over dat er nu nog helemaal niets op staat.

De gemeente denkt ook aan het maken van een evenementengids. Sommige raadsleden vrioegen zich af of die nodig is als je al een goede website hebt.

Andere mogelijke projecten zijn het neerzetten van informatieborden, het aanleggen van passantenplekken voor boten en het inrichten van picknickplaatsen. Er moet echter nog wel geld worden vrijgemaakt voor deze zaken. Dat zou kunnen gebeuren bij de begrotingsbehandeling in november.

Bron: Omroep Rijnwoude