Nog een besluit over Vliko

Rijnwoude, 26 september 2009

De gemeenteraad heeft donderdagavond nog geen besluit genomen over de aanleg van een bedrijventerrein bij Groenendijk. De raadsleden willen eerst overtuigd worden dat het echt nodig is.

Raadslid Peter Bakker wilde cijfers zien en deskundigen horen die dit bedrijventerrein kunnen onderbouwen. Eerder wil hij er geen besluit over nemen. De raad nam een amendement aan waarin het college wordt gevraagd eerst een bijeenkomst met deskundigen te organiseren.

Wethouder Frank Uljee was niet gelukkig met de gang van zaken. Volgens hem is al in de stuurgroep voor de Oude Rijnzone afgesproken dat het terrein er moet komen. Hij werd er op gewezen door de raad dat de omstandigheden zijn veranderd. Zo komt er nu ook een nieuw bedrijventerrein in de Oostvlietpolder bij Leiden.

Veel raadsleden zijn niet blij met de huidige plannen, omdat dit betekent dat het vuilverwerkingsbedrijf Vliko naar de Groenendijk verplaatst gaat worden. Men vindt dat zo'n bedrijf niet past vlakbij een woonwijk. De VVD diende zelfs een motie in waarin de raad zich tegen de komst van Vliko uitspreekt. Deze motie haalde het niet.

De inwoners van Groenendijk zij fel tegen de komst van Vliko. Ze waren volop en aanwezig in de raadszaal. Er waren borden met leuzen tegen Vliko. Inwoner Theo Wesseling liep rond met ontbloot bovenlijf met daarop de tekst "Ik ben schoon, maak mij niet vuil".

Bron: Omroep Rijnwoude