Groen, kleur en design op Plantarium

Hazerswoude-Dorp, 2 september 2009

Het Plantarium van 2009 heeft zijn beslag gekregen. Alles was uit de kast gehaald om er een succes van te maken. Jos van Lint van de organisatie was blij met de toeloop en sprak van een gezonde drukte.

Niemand uit de wereld van het groen lijkt Plantarium te willen missen. Het was opnieuw ‘the place to be’ om vakgenoten te ontmoeten en nieuwe trends te signaleren.

Het was eigenlijk te veel als men binnenkwam in de hal. Bezoekers werden onthaald op een overweldigende hoeveelheid stands, vooral natuurlijk veel met planten. De kleuren van de bloeiende planten trokken enorm de aandacht. De presentatie loog er ook niet om. Er was veel gedaan om het publiek te imponeren. Er was duidelijk ingespeeld op het wisselende consumentengedrag, op trends en modegrillen. Op deze veranderingen reageert de boomsector zeker. Er waren legio nieuwe planten, tal van concepten en nieuwe deelnemers.

Ondanks zorgen over de recessie en druk op de prijzen waren veel deelnemers er toch om hun aanpak en creativiteit te tonen. Ondernemerschap laat zich blijkbaar niet gauw intomen.

Bron: Hart van Holland