A4 wordt definitief doorgetrokken

Regio, 3 september 2009

De A4 wordt definitief doorgetrokken van Delft naar Schiedam, door Midden-Delfland. Dat heeft het kabinet donderdagmiddag besloten.

De nieuwe weg moet het dagelijkse verkeersinfarct tussen Den Haag en Rotterdam helpen oplossen. Het afgelopen jaar is onderzocht op welke manier de verbinding tussen Rotterdam en Den Haag het beste kan worden verbeterd. Volgens minister Eurlings van Verkeer wint verlenging van A4 op effectiviteit, kosten en snelheid van de verbreding van de A13.

In totaal kost het aanleggen van de zeven kilometer asfalt 880 miljoen euro. Dat is 225 miljoen euro meer dan aanvankelijk was begroot. Dat komt onder meer door eisen op het gebied van tunnelveiligheid. Het traject wordt verdiept aangelegd en er komt een tunnel. Hierdoor is de weg niet zichtbaar op het maaiveld en is het geluidsarm.

Er wordt al tientallen jaren gepraat over de verlenging van de A4. Voorstanders zien in de aanleg een goede oplossing voor de files tussen Den Haag en Rotterdam. Tegenstanders verzetten zich al jaren omdat de weg door een natuurgebied zou gaan. De eerste schop moet in 2011 de grond in. Het is de bedoeling dat de eerste automobilisten in 2015 over de weg rijden.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.