Alphen Stad FM/TV en Omroep Rijnwoude gaan samenwerken

Rijnwoude / Alphen, 16 juli 2009

De besturen van publieke lokale omroepen van de gemeente Alphen aan den Rijn , Alphen Stad FM/TV (ASFM/TV), en de gemeente Rijnwoude, Omroep Rijnwoude, hebben besloten intensief te gaan samenwerken.

Een eerste stap op het gebied van technische samenwerking is al gezet. De TV-Krant-computer van Omroep Rijnwoude is overgebracht naar de studio van Alphen Stad FM/TV. Van daaruit kan gebruik worden gemaakt van een glasvezelverbinding naar het kabelkopstation van Ziggo. Door deze omzetting is het voor Omroep Rijnwoude eenvoudiger geworden om de TV-Krant te onderhouden. Ook wordt het mogelijk bewegende beelden te gaan uitzenden.

De studio van Omroep Rijnwoude is niet direct aangesloten op het kabelnet van Ziggo. Het realiseren van een dergelijke aansluiting zou te hoge kosten met zich meebrengen.

Vanaf september 2009 zullen beide omroep ook gaan samenwerken op het gebied van de programmering. Er komt een uitwisseling van radioprogramma’s. Er wordt nog onderzocht welke programma’s zich hiervoor het beste lenen.

De bestuurlijke contacten tussen beide publieke lokale omroepen zullen worden geïntensifieerd worden. Regelmatig zullen beide besturen overleg voeren om te kijken hoe de samenwerking in de komende maanden verder vorm kan gaan krijgen.

De voorzitters van beide omroepen, Douwe de Jong (ASFM/TV) en Jelke Bethlehem (Omroep Rijnwoude) denken dat ze met deze intensieve samenwerking het functioneren van de omroepen kunnen verbeteren. Dat werkt alleen maar in het voordeel van de luisteraars en kijkers in Alphen en Rijnwoude, want ze krijgen meer en betere informatie over hun regio.

Bron: Omroep Rijnwoude