Zoeterwoude niet bij fusiegesprek

Regio, 30 juni 2009

Zoeterwoude doet niet meer mee, maar Boskoop, Rijnwoude, Zoetermeer en Alphen blijven met de provincie in gesprek over een mogelijke fusie.

Vorige week kwamen de gemeenten voor het eerst bij elkaar, in oktober volgt een tweede gesprek. De gemeenten brengen komende maanden de eigen situatie en wensen in kaart, daarna komen ze weer bij elkaar, zegt een woordvoerder van de provincie.

Dat Zoeterwoude niet langer aan tafel zit, is geen probleem. Die gemeente is niet nodig voor een duurzame oplossing in dit gebied. Bovendien is Zoeterwoude meer georiënteerd op Leiden. Zoetermeer praat wel mee. Voorlopig wordt alleen gesproken over de verschillende varianten voor een herindeling. Of de provincie na oktober meer druk op de ketel zal zetten, wil de woordvoerder niet zeggen.

Volgens Rijnwoude is het eerste gesprek goed verlopen. Een woordvoerder van Rijnwoude zegt dan Rijnwoude nog niet in de oplossingssfeer zit, maar de volgende keer bespreken ze hoeze verder moeten. De provincie gaf zelf al aan dat dit niet het moment is om in te grijpen, ze snappen de problematiek van Rijnwoude en Boskoop.

Boskoop laat zich nog niet uit over dit eerste gesprek. De Boskopers zijn uitgenodidgd om eind september op het gemeentehuis mee te praten over de toekomst van Boskoop.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.