Hogeveenseweg weken dicht

Rijnwoude / Boskoop, 30 juni 2009

Nu de wegwerkzaamheden aan het Noordeinde erop zitten, begint de provincie op 1 juli aan het volgende deel van de N455: de Hogeveenseweg vanaf de kruising met de Provincialeweg tot en met de rotonde in Boskoop. De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en nieuwe strepen.

Voorsorteervakken bij een aantal in- en uitritten van huizen verdwijnen om beter zicht te krijgen bij het oprijden van de weg. Ook de rotonde wordt aangepast zodat automobilisten er niet meer met hoge snelheid overheen kunnen. De meeste bomen verdwijnen, omdat ze aan het eind van hun levensduur zijn. Het fietspad wordt verbreed en de fietsoversteek ter hoogte van de Roemer krijgt ook een veiligere inrichting.

De werkzaamheden gaan in drie fases. Tussen 1 en 10 juli gaat het deel tussen de rotonde en de Engelandlaan op de schop. Dit deel van de weg is alleen 's nachts afgesloten, zodat het ITC-terrein overdag bereikbaar blijft. Van 10 tot 31 juli wordt zowel overdag als 's nachts gewerkt en is de weg helemaal afgesloten. Na de bouwvak is de weg van 17 tot 21 augustus volledig dicht. De weg blijft wel toegankelijk voor bestemmingsverkeer.

De werkzaamheden zullen op tijd klaar zijn voor het Plantarium, die begint op 26 augustus. De provincie heeft overlegd met de betrokken gemeenten, maar niet met de kwekers.

De voorzitter van Kring Boskoop weet namelijk van niks. Het Noordeinde heeft al voor vreselijk veel problemen gezorgd bij de kwekers en de kwekers zullen blij zijn dat deze weg nu weer open is, zegt de voorzitter van Kring Boskoop. De provincie kiest wel een gunstige maand voor de werkzaamheden, want in juli is er minder handel, maarde voorzitterhoopt wel dat ze de werkzaamheden snel zijn afgerond.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.