Hazerswouds reclamebureau hoopt op doorstart

Hazerswoude-Dorp, 12 juni 2009

Het Hazerswoudse bedrijf S & R Sign en Reclame is failliet. De rechtbank in Den Haag sprak vorige week het faillissement uit, maar curator Pauline Bergmans van La Gro Adcvocaten en voormalig eigenaar Ron Nieuwhoff werken aan een doorstart.

De aanleiding van het faillissement is de economische crisis, daardoor heeft het bedrijf een terugloop van werk gehad. S & R Sign en Reclame had zes werknemers.

S & R Sign en Reclame was gespecialiseerd in het printen en beletteren op ongewone oppervlakken, zoals auto's, gevels, wanden en textiel. Daarnaast maakte het bedrijf ook lichtbakken, bijvoorbeeld met neon, tl- en led-verlichting. Het bedrijf had een goede naam in de regio en werkte onder meer voor Schiphol Plaza, Electrolux, autofabrikant Spyker, Flora Holland, Vodafone en kledingbedrijven McGregor en La Linea. Het bedrijf verzorgde ook de inrichting van winkels met displays en dergelijke en maakte bewegwijzering, bijvoorbeeld voor bedrijfsterreinen.

Curator Bergmans zegt dat zij goede kansen ziet voor doorstart van het bedrijf, bijvoorbeeld door een overname. Nieuwhoff zegt dat hij zelf graag door wil, in een kleine vorm. De contacten zijn er en de curator wil er haar medewerking aan verlenen.

Pas in het uiterste geval, zegt curator Bergmans, valt te denken aan een ontmanteling, door de machines te verkopen. Op dit moment is de curator vooral bezig met het leggen van contacten met de schuldeisers.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.