De modernste school van Nederland

Hazerswoude-Dorp, 4 juni 2009

Automatische verlichting en zonneschermen, digiborden, veel computers en een strak design: nee, het predikaat modernste schoolgebouw van Nederland voor het nieuwe gebouw van het Groene Hart Rijnwoude is zeker niet uit de lucht gegrepen.

Vrijdag volgen de leerlingen van de school waar vorige week nog zo veel onrust was na een verijdelde aanslag door een medescholier er voor het eerst hun lessen. Donderdag was de verhuizing.

High tech. Nieuw. Modern. Automatisch. Ja, zelfs alternatief. Woorden die vaak vallen tijdens het gesprek met unitleider John Strijk. En ze zijn allemaal van toepassing op het splinternieuwe schoolgebouw aan de Sportparklaan in Hazerswoude-Dorp.

Bij binnenkomst overvalt je direct het gevoel van ruimte. Veel ruimte. Een grote aula met een hoog plafond en strak vormgegeven meubilair. De talrijke grote ramen rondom bieden vanuit de kantine een weidse blik over het groene land buiten het schoolgebouw. Het zijn opvallende aspecten die, net als de kleuren zwart, rood en wit, door het hele gebouw terugkomen.

Dat is nog eens wat anders dan het oude, uit 1939 stammende gebouwtje aan de Ds. D.A. van den Boschstraat, waar de school al tientallen jaren in huist.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.