CDA en VVD willen integrale aanpak van Maximabrug en westelijke rondweg

Regio, 11 juni 2009

De aanleg van de Màximabrug en van een westelijke rondweg om Alphen zijn beide noodzakelijk voor de bereikbaarheid van Alphen aan den Rijn, de leefbaarheid van Koudekerk aan den Rijn, en de herstructurering van bestaande De Statenfracties van CDA en VVD Zuid-Holland willen daarom van Gedeputeerde Staten weten welke mogelijkheden er nu zijn om deze twee projecten in één keer uit te voeren.

Aanleiding voor de vragen vormen twee moties die in november door Provinciale Staten werden aangenomen. In de moties werd aan GS gevraagd om met concrete voorstellen te komen voor een versnelde aanleg van de Màximabrug en zo mogelijk eerder te beginnen met een integrale aanpak van de N207. Statenleden Hans Démoed, Theo Edel (CDA), Floor Vermeulen en Ronald Waterman (VVD) willen nu graag dat GS zich gaan inzetten om de aanleg van de Màximabrug èn de aanleg van een westelijke rondweg om Alphen aan den Rijn integraal aan te pakken.

Volgens CDA en VVD kunnen deze twee projecten niet los van elkaar worden gezien; beide zijn noodzakelijk om de leefbaarheid en de luchtkwaliteit in de regio te verbeteren. Het zou daarom goed zijn als beide projecten in hun onderlinge samenhang versneld worden uitgevoerd.

Woordvoerders Hans Démoed (CDA) en Floor Vermeulen (VVD) willen daarbij ook dat de provincie meer aandacht besteedt aan een zorgvuldige communicatie: Ze willen meer duidelijkheid voor de bewoners in het gebied. De provincie zou bijvoorbeeld een informatieavond in de streek kunnen organiseren over de realisatie van de Màximabrug en de westelijke rondweg en de inzet van verschillende overheden daarbij.

Bron: Omroep Rijnwoude