Aanleg fietspad Zoeterwoudse Broekweg gestart

Zoeterwoude / Rijnwoude, 3 juni 2009

Woensdag 3 juni gaf wethouder Sjaak Stuijt het officiële startsein voor de aanleg van het nieuwe fietspad langs de Broekweg in Zoeterwoude Dorp.

Het fietspad zal de verkeersveiligheid op de Broekweg verbeteren en levert een belangrijke bijdrage aan de recreatieve fietsverbindingen in de regio.

De verkeersveiligheid op de Broekweg is een aandachtspunt binnen de gemeente waarbij de wens voor de aanleg van een vrijliggend fietspad al geruime tijd speelt. Onlangs zijn verzakkingen in de Broekweg hersteld en zijn er verkeersdrempels aangelegd. Er zijn nu financiële middelen beschikbaar om over te gaan tot realisatie van een vrijliggend fietspad. De gemeente Rijnwoude heeft het voornemen het ontbrekende gedeelte langs de Broekweg, tussen de Noordpolder en het Molenslootpad, voor haar rekening te nemen en binnen afzienbare tijd te realiseren. Hierdoor ontstaat een vrijliggend fietsnetwerk langs de Broekweg met aansluiting op de Noordpolder en het Molenslootpad in de gemeente Rijnwoude.

Het nieuwe fietspad levert eveneens een belangrijke bijdrage aan de recreatieve fietsverbindingen in de regio. Het aan te leggen fietspad langs de Broekweg vormt de ontbrekende schakel voor een bijzonder aantrekkelijke fietsroute, die het stedelijk gebied van de Leidse regio met het open veenweidegebied verbindt.

Het fietspad wordt aangelegd vanaf (het vrijliggend fietspad langs) het Weddepad in Zoeterwoude en de Noordpolder in de gemeente Rijnwoude. De gemeente Zoeterwoude heeft de benodigde gronden voor de aanleg van het fietspad aangekocht. Het plan is in goed overleg besproken met bewoners en perceeleigenaren.

Bron: Omroep Rijnwoude