A12 dit weekeinde afgesloten tussen Gouda/Zoetermeer

Regio, 20 juni 2009

De snelweg A12 is komend weekeinde afgesloten tussen knooppunt Gouwe bij Gouda en Zoetermeer. Rijkswaterstaat voert asfalteringswerkzaamheden uit en brengt onder meer signaleringsborden en geleiderails aan. De afsluiting is alleen in de richting van Den Haag.

Automobilisten moeten rekening houden met extra reistijd. Het verkeer dat rijdt richting Den Haag wordt bij Gouda omgeleid via de A20 en de A13. Automobilisten die in Zoetermeer en directe omgeving moeten zijn, worden omgeleid via de provinciale wegen N11 en de N209. De afsluiting begint vrijdagavond om tien uur en duurt tot maandagochtend vijf uur.

Het zijn niet de eerste en ook zeker niet de laatste werkzaamheden aan de A12 die overlast zullen geven dit jaar. Rijkswaterstaat is sinds de zomer van 2008 bezig met de reconstructie van de A12 tussen Zoetermeer en Gouda. Eind april nog ging de kruising met de N209, een van de drukste verkeersknooppunten in de regio, op de schop.

Op zondag 13 september wordt een grote transformator van energienetbeheerder Tennet over de A12 verplaatst. Bij Zoetermeer ligt een belangrijk hoogspanningsstation dat twee grote elektriciteitslijnen in de Randstad met elkaar verbindt. Rijkswaterstaat verwacht geen algehele afsluiting van de snelweg. Het autoverkeer moet rekening houden met politiestops.Ook eind oktober zijn weekeinde-afsluitingen gepland ter hoogte van de afslag Zevenhuizen.

Als alles goed gaat, is de reconstructie van de A12 tussen Zoetermeer en Gouda in januari 2010 afgerond. De snelweg is dan op breedte met twee keer twee rijstroken en aan beide zijden een spitsstrook. Op het baankvak tussen Gouda en Zoetermeer zal een maximumsnelheid van 100 kilometer per uur gelden.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.