Verdachten van inbraak in supermarkt opgepakt

Benthuizen, 8 mei 2009

De politie heeft vrijdag 8 mei twee 19-jarige mannen uit Rotterdam aangehouden. Ze worden verdacht van inbraak in de supermarkt aan het Prins Willem Alexanderplein in Benthuizen.

De inbraak vond in de nacht van donderdag op vrijdag plaats, tussen 3.00 en 3.30 uur. Het was de inbrekers vermoedelijk te oden om op sigaretten.

Een getuige belde 112 en vertelde dat vier mannen zich in de buurt verdacht gedroegen. Daardoor kon de politie snel terplaatse zijn. Op het moment dat de agenten arriveerden stoof er een auto weg. De politie wist deze op de Albert Schweitzerlaan tot stilstand te brengen. Twee mannen sprongen uit de auto en renden de wijk in. Een andere man kon niet meer wegrennen, en werd als verdachte aangehouden. Een zoektocht in de wijk naar de twee vluchters leverde geen resultaat op.

Rond 5.15 uur werd via 112 gemeld dat mogelijk een andere dader in de wijk in een auto was gestapt en was weggereden. De politie controleerde direct de uitvalswegen. Op de Provinciale weg N209 in de richting van Bleiswijk werd de auto onderschept. Zo kon de andere verdachte worden aangehouden.

De verdachten zijn voor het verdere onderzoek in deze zaak ingesloten. De auto’s zijn in beslag genomen. De politie gaat verder met het onderzoek in deze zaak.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van Politie Hollands Midden. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.