Veel publiek volgt kunstroute

Rijnwoude, 20 mei 2009

De Open Atelierroute trok het afgelopen weekend veel publiek. Opvallend was het grote aantal belangstellenden van buiten de gemeente Rijnwoude. De kunstroute werd georganiseerd door de Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude.

Ruim dertig kunstenaars uit Rijnwoude lieten op 16 en 17 mei zien wat zij zoal in huis hebben. Bij een aantal mensen was er letterlijk iets in hun huis te bekijken, maar veel kunstenaars hadden ook een gezamenlijke expositieruimte gezocht. De route liep van Benthuizen tot aan Alphen aan de Rijn.Dit jaar was de route voor het eerst op twee dagen gepland, waardoor sommige mensen soms op beide dagen op stap gingen.

De locaties waren zeer verschillend: van een kwekerij tot een oud woonhuis en van een boerderij tot een galerie. Er was daar dan ook van alles te bekijken. Werk van schilders, beeldhouwers en keramisten, maar ook van fotografen, muurschilderingen en amateurfilmers.

In de oude meelfabriek De Hoop aan de Rijndijk was een startpunt gecreëerd. In deze fabrieksruimte was een expositie van verschillende deelnemers, zodat men tevoren een keuze kon maken.

Ook een tweetal galerieen nam deel aan de Open Atelier Route. Zo was de beeldentuin van galerie Laerken aan de Bent open gesteld en kon men bij Tom Okker Art aan De Poelzoom werk van kunstenaars als Corneille en Appel bewonderen.

Ondanks het matige weer trokken veel mensen per fiets langs de verschillende exposities. Bijzonder was het oude huisje aan de Rijndijk waar Jan van Dijk zijn werk geëxposeerd had. Ook kwekerij Lourier aan de Dijkgraafweg in Hazerswoude-Dorp trok veel belangstelling. Het wandelen door een tuin en ondertussen beelden en andere kunstwerken bewonderen was voor veel mensen een bijzondere belevenis.

Bron: witteweekblad.nl