N11 bijna niet meer autoweg te noemen

Regio, 1 mei 2009

Opspattend grind van loszittend wegdek en slipgevaar: de N11 is formeel een autoweg waar honderd mag worden gereden. Maar omdat deze verbindingsroute tussen A12 en A4 een aantal gebreken vertoont, is dat steeds minder vaak mogelijk.

De automobilist die van Alphen (ter hoogte van de Leidse Schouw) naar Leiden rijdt, wordt middels borden welgeteld vijf keer gewaarschuwd voor opspattende steentjes, bobbelig wegdek en slipgevaar. Al naar gelang de ernst moet de snelheid omlaag naar 90 of 70 kilometer per uur.

Dat heeft volgens een woordvoerster van wegbeheerder Rijkswaterstaat twee oorzaken. De strenge winter heeft behoorlijke schade toegebracht aan het wegdek. Een ander probleem is dat het asfalt in de loop der jaren minder stroef is geworden. Volgens de woordvoerster polijsten de auto's die over de weg rijden als het ware de steentjes.

Wegbeheerder Rijkswaterstaat pakt volgende week de problemen aan door weggedeelten opnieuw te asfalteren. Dat gebeurt tussen Bodegraven en Alphen in beide richtingen. Ook het deel tussen Alphen en Leiden wordt aangepakt. Althans, de rijrichting Leiden - Alphen. De rijrichting Alphen-Leiden wordt eind mei aangepakt.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.