Habeko doet 200 huizen in de verkoop

Rijnwoude, 18 mei 2009

De Rijnwoudse corporatie Habeko Wonen biedt 205 huurwoningen met korting te koop aan aan de zittende huurders. De huurders die voor de regeling in aanmerking komen krijgen rond deze tijd hierover bericht.

Habeko wil door de verkoopoperatie een koophuis bereikbaar maken voor mensen met een kleinere portemonnee. Huurders die hun huis overnemen van de corporatie krijgen een korting van dertig procent op de marktprijs. Daar staat tegenover dat de corporatie voor een deel eigenaar blijft van de woning. Bovendien wordt vastgelegd dat de corporatie de woning terugkoopt op het moment dat de koper van zijn huis af wil.

Voor potentiële kopers hebben het gedeelde eigendom en de terugkoopregeling zowel voor- als nadelen. Brengt de woning in de toekomst meer op dan de huidige marktprijs, dan deelt Habeko mee in de winst. Daalt de waarde echter, dan deelt de corporatie ook in het verlies en garandeert zij dat de woning tegen de dan geldende prijs weer wordt teruggekocht.

De regeling geldt overigens alleen maar voor de mensen die op dit moment in de geselecteerde huizen wonen. Andere huurders krijgen wellicht later de kans om een huurhuis van Habeko te kopen. De corporatie heeft in totaal zo'n 1800 woningen in de gemeente Rijnwoude.

Voor geïnteresseerde huurders houdt Habeko binnenkort twee informatiebijeenkomsten. Op dinsdag 26 mei in Het Anker in Hazerswoude-Rijndijk en op donderdag 28 mei in het Dorpshuis in Hazerswoude-Dorp zijn van 17 tot 20 uur mensen van Habeko en van de verkopende makelaar aanwezig om uitleg te geven over de procedure. Ook de notaris is present om vragen te beantwoorden en advies te geven.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.