Doortrekken rondweg door Gnephoek 'utopie'

Alphen a/d Rijn, 22 april 2009

Het doortrekken van de rondweg om Alphen vanaf de N207 richting de N11 is een utopie. Dat zegt de Alphense burgemeester De Gelder.

Ook gedeputeerde Van de Vondervoort zet de kansen voor de aanleg van de zogeheten 'grote bypass ' op nul, zo bleek gisteravond tijdens een bijeenkomst van de vereniging 'Maak het Groene Hart niet hard'.

De 'grote bypass' zou de polder Gnephoek doorkruisen, om via de aan te leggen M√°ximabrug de Oude Rijn over te steken richting N11. De gedeputeerde acht zelfs de kans dat de kleine bypass er komt niet zo groot. Volgens haar duurt het nog wel even voor er genoeg geld is om de Burgemeester Bruinsslotsingel door te trekken richting Koudekerk.

Voor "Maak het Groene Hart niet hard' zijn de uitspraken een overwinning, zei voorzitter Peter Beulink gisteravond. De actiegroep is fel tegen het aanleggen van een weg door de Gnephoek. Volgens de actiegroep gedragen lokale politici zich soms alsof afspraken over ruimtelijke ordening niet bestaan, maar daar is nu een dikke streep doorheen gezet door de gedeputeerde.

Van de Vondervoort benadrukte dat een grote bypass voor de provincie sowieso tot 2015, maar waarschijnlijk ook daarna, onbespreekbaar is. Ondertussen blijft Alphen juist daar op inzetten, zegt De Gelder. Alphen is voorstander van een grote bypass, hoewel deze weg heel wat duurder en moeilijker aan te leggen is. Maar de visie van het Alphense gemeentebestuur strookt niet met die van de provincie. Waarschijnlijk zal er zoveel tijd over de aanleg heengaan, dat er dan andere oplossingen zijn gevonden. Daarom ziet Alphen de grote bypass een beetje als een utopie.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.