Route kroeggangers onderbroken (Update)

Rijnwoude, 27 maart 2009

De kroegentocht Rijnwoude Live Tour kan deze zaterdag wel eens slechter bezocht worden dan voorgaande jaren.

Negen uitgaansgelegenheden met daarin verschillende optredens afstruinen wordt nogal een klus, nu de route erlangs plotsklaps in tweeën wordt gesneden.

Juist nu er eens wat te doen is in Rijnwoude, besluit de provincie in overleg met Pro-rail de spoorwegovergang op te knappen, zegt Clemens Timmermans van het Hazerswoudse café De Egelantier die woordvoerder is van de deelnemende kroegen. Dat betekent dat de oversteek bij de Gemeneweg niet door auto's gebruikt kan worden. Het gaat hierdoor in elk geval niet drukker worden, verzucht de cafébaas.

Voor de elfde keer slaan Rijnwoudse kroegen de handen ineen voor de Live Tour, waar vorig jaar meer dan 1500 mensen op af kwamen. Een deel van die bezoekers wordt per bus langs de café's gereden. Er worden vier bussen ingezet, daarin passen maar 200 bezoekers en bovendien kunnen de chauffeurs geen hele rondes maken. Daarom gaan twee aan de ene kant van de overgang rijden en twee aan de andere kant. En er is een lichtpuntje: voetgangers, fietsers en bromfietsers mogen wel oversteken. Het is nu maar hopen dat mensen dan toch komen, maar als het slecht weer is? Het is de vraag wat er gaat gebeuren.

Update:

De bussen van de Rijnwoude Live Tour moeten in de nacht van zaterdag op zondag definitief omrijden. Maar de fietsers hebben bij nader inzien geen last van de nachtelijke afsluiting van de spoorwegovergang bij Hazerswoude-Rijndijk.

De provincie Zuid-Holland heeft gisteren definitief toestemming gegeven voor de afsluiting, die toevallig samenvalt met de georganiseerde kroegentocht langs negen horecagelegenheden in de gemeente.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.