Rijnwoude ziet scherper toe op sociale woningbouw

Rijnwoude, 6 maart 2009

In het laatste kwartaal van 2008 heeft Rijnwoude besloten om scherper toe te zien op de realisatie van 30 procent sociale woningbouw bij nieuwbouwprojecten in de gemenete. Voor iedere nieuwbouwlocatie met vier of meer woningen geldt dat 30 procent sociale woningbouw gerealiseerd dient te worden.

Alleen in gevallen dat Rijnwoude constateert dat een locatie zich niet leent voor invulling van 30 procent sociaal, zal samen met de initiatiefnemer naar oplossingen gezocht worden. Rijnwoude baseert haar besluit op drie toetsen: een financieel-economische toets door de gemeentelijke adviseur planeconomie, een stedenbouwkundige toets door de gemeentelijke adviseur stedenbouw en een volkshuisvestelijke toets door de gemeentelijke adviseur volkshuisvesting.

De gemeente wil met dit aangescherpte beleid de regie volledig in handen nemen. Dat moet leiden tot een nog beter passend aanbod van betaalbare woningen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.