Heien 'Langhouthuizen' begonnen

Hazerswoude-Dorp, 3 maart 2009

Een nieuw hoofdstuk in het slepende conflict tussen de Hazerswoudse projectontwikkelaar Willem Langhout en bewoners van de Poelzoom en de Voorweg is aangebroken. Langhout is gisteren begonnen met het slaan van de palen voor de bouw van twee omstreden woningen op het terrein van aannemer Flip de Gelder.

De buurt staat op zijn achterste benen. De nieuwbouw is het begin, zo vrezen ze van het volproppen met huizen in een klein gebiedje. De huizen komen niet alleen pal tegen de bestaande aan, ook vrezen ze voor parkeeroverlast.

Acht families verzochten de rechter per brief afgelopen vrijdag al om Langhout een bouwstop op te leggen. Gisterochtend zijn er diverse contacten geweest tussen de rechter en het gemeentehuis van Rijnwoude. Volgens omwonende Jan Dekker dwong de rechter de gemeente Langhout te verzoeken de bouw stil te leggen.De gemeente kon echter niets doen, zo werd hem verteld, omdat er maar één ambtenaar is die met Langhout mag praten. Die ambtenaar was er niet.

Vanwege de consternatie werd de betreffende ambtenaar opgetrommeld. Hij zocht vervolgens Langhout op en bracht hem het verzoek over.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.