Uniek park in het Bentwoud

Rijnwoude, 18 februari 2009

De aanleg van het Kinderbomenbos is begonnen. In het Bentwoud in de gemeente Rijnwoude komt een twintig hectare groot uniek park met geboortebomen ter ere van nieuwe wereldburgertjes en bomen ter nagedachtenis aan overleden kinderen. In september gaat het Kinderbomenbos open.

Nederland heeft al vier geboortebossen. Voor het eerst komt er nu ook een herdenkingsbos voor kinderen. Bedenker en ontwerper is directeur Peter Derksen van de Stichting Nationale Boomfeestdag. Hij ontwierp in 1990 ook het kankerherdenkingsbos in Dronten, na het verlies van twee dierbare familieleden. Hij kreeg veel reacties van ouders van overleden kinderen of hijzoiets ook voor deze groep zou kunnen ontwerpen.

De gemeente Rijnwoude verleende enkele weken geleden de vergunning voor het park. De aanleg begint een dezer dagen, zodra de vorst uit de grond zal zijn. De werkzaamheden bestaan uit het aanleggen van paden, water en verhogingen. De bomen komen op een verhoging van 80 centimeter in de vorm van vijf kamers: twee geboorte- en drie herdenkingskamers. De kamers staan symbool voor de vijf zintuigen: horen, zien, ruiken, proeven en voelen. In elke kamer is plek voor zeshonderd bomen.

Dit artikel is overgenomen uit het Leidsch Dagblad. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.