SP eist opnieuw ingrijpen provincie bij Rijnenburgermolen

Hazerswoude-Rijndijk, 5 februari 2009

De gemeente Rijnwoude heeft ingestemd met aangepaste plannen van een projectontwikkelaar bij de Rijnenburgermolen. Daardoor komt de molenbiotoop wederom in gevaar, waardoor de molen niet goed kan functioneren.

SP statenlid Harre van der Nat vindt het te belachelijk voor woorden dat de gemeente Rijnwoude nu voor de derde keer onder de regels over de molenbiotoop denkt uit te komen. Hij vraag daarom aan gedeputeerde staten op de gemeente Rijnwoude terecht te wijzen.

Het is voor de derde keer dat de SP aan de bel trekt bij het provinciebestuur. De keren ervoor waren gedeputeerde staten het eens met de partij en hebben opgetreden. Van der Nat wenst weer actie. Volgens hem mag het niet zo zijn dat een projectontwikkelaar en een gemeente maar kunnen doen wat ze willen.

De provincie Zuid-Holland is altijd duidelijk geweest op het gebied van de molenbiotoop van de Rijnenburgermolen: die mag niet verslechteren. Van der Nat vindt diteen voorbeeld van hoe een gemeente zwicht voor een projectontwikkelaar, in plaats van de afspraken met de provincie na te komen.

De SP is van mening dat er wel woningbouw mogelijk moet zijn op deze locatie, maar de huizen moeten dan diagonaal geplaatst worden. Op die manier vangt de molen meer wind.

Bron: Omroep Rijnwoude