Parochie positief over verlaten Anker

Rijnwoude, 20 februari 2009

Het bestuur van de parochie H.H. Michaël en Bernardus in Hazerswoude-Rijndijk en Koudekerk en het bestuur van de gemeente Rijnwoude zijn met elkaar in gesprek over de toekomst van Het Anker. Als de partijen tot overeenstemming komen dan zal de parochie Het Anker verlaten.

Op verzoek van beide partijen heeft het bureau Telency een onderzoek uitgevoerd naar mogelijke herbestemmingen van het multi-functionele centrum. Dit rapport wordt binnenkort beschikbaar gesteld. De besprekingen verlopen in goede verstandhouding.

De parochie gaat zich dan voorlopig concentreren in de Bernarduskerk. Het is nog niet duidelijk, waar de gesprekken over de monumentenstatus toe zullen leiden.

Tegelijk zet het parochiebestuur de contacten met de Protestantse Kerk in Koudekerk voort over de toekomstige huisvesting van de parochie. Met steun van het bisdombestuur wordt al geruime tijd gesproken over het gezamenlijke gebruik van de voorzieningen en de mogelijkheid om samen in Koudekerk onder één dak te komen. Vertegenwoordigers van beide kerken zoeken in goed overleg naar mogelijkheden om ook in de toekomst geloven en kerk een plaats te geven in de samenleving van Hazerswoude – Rijndijk en Koudekerk aan den Rijn.

Bron: Omroep Rijnwoude