Groot onderhoud aan Hogeveensweg

Rijnwoude, 11 februari 2009

Van begin augustus tot beging september 2009 gaat de provincie Zuid-Holland groot onderhoud uitvoeren de Hogeveenseweg (N455) tussen de kruising met de Gemeneweg en de rotonde in Boskoop. Het asfalt wordt vervangen en er worden maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren.

De weg krijgt een nieuwe asfaltlaag en wordt voorzien van nieuwe en veiligere strepen. Om de veiligheid op de weg verder te verbeteren, worden op de rotonde in Boskoop maatregelen genomen. Op een aantal plaatsen worden de voorsorteervakken bij in- en uitritten van woningen verwijderd. Dit zorgt voor een beter zicht bij het oprijden van de weg. Ook de meeste bomen moeten worden gerooid uit oogpunt van de verkeersveiligheid of omdat ze oud en op zijn. Het fietspad wordt verbreed en de fietsoversteek bij de Roemer wordt veiliger gemaakt.

Naar verwachting wordt er in de schoolvakantie (van begin augustus tot begin september) aan de weg gewerkt. In de vakantieperiode is er minder verkeer op de weg. Hierdoor hebben minder weggebruikers last van de afzetting en de omleidingen.

Voor de werkzaamheden wordt de weg in delen afgesloten. Er wordt 24 uur per dag gewerkt. Aan het deel van de weg tussen de rotonde Boskoop en de Engelandlaan wordt alleen 's nachts gewerkt, zodat het ITC-terrein overdag optimaal bereikbaar blijft. De weg blijft toegankelijk voor bestemmingsverkeer. Doorgaand verkeer wordt omgeleid. De provincie probeert zo de overlast van de werkzaamheden tot een minimum te beperken. De provincie vraagt omwonenden en weggebruikers begrip voor de tijdelijke overlast.

Bij de voorbereidingen van deze onderhoudswerkzaamheden heeft provincie Zuid-Holland de uitvoeringsperiode afgestemd met de gemeenten Boskoop, Waddinxveen en Rijnwoude, het Hoogheemraadschap en Rijkswaterstaat.

Op de website www.n455.nl is actuele informatie te vinden.

Bron: Provincie Zuid-Holland