De dag na de brand

Alphen aan den Rijn, 14 februari 2009

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft zaterdagmorgen veegwagens ingezet om straten schoon te maken na de brand in een matrassen- en keukenbladenfabriek van vrijdagavond.

De fabriek aan de Handelsweg in Alphen werd vrijdagavond door brand verwoest. Er vielen geen gewonden. Door de brand kwamen roet en'resten' terecht op straat, in tuinen en op auto's. Het neergedwarrelde spul is niet giftig, heeft het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) na onderzoek laten weten.

Van evacuatie is geen sprake geweest aangezien er geen woningen in de directe omgeving van de getroffen fabriek staan. Ook is er in het afgebrande pand geen asbest gevonden. De politie is bezig met onderzoek naar de oorzaak van de brand; de uitkomst daarvan wordt in de loop van de week verwacht.

Mensen die schade hebben door de brand krijgen maandag van de gemeente te horen wat ze kunnen doen. Schade kan mogelijk worden verhaald op het bedrijf. Volgens een woordvoerster van de gemeentezijn er tot nu toe nog geen meldingen van burgers binnengekomen.

Dit artikel is overgenomen van de website van RTV West. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.