Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude opgericht

Rijnwoude, 18 december 2008

Op 16 december is de Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude opgericht. Op die dag zetten bestuursleden Liesbeth Rusch en Albert Dorrestein bij notaris Van Breugel hun handtekening onder de statuten.

De stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude (SKCR) heeft ten doel om kunst en cultuur in het Groene Hart in het algemeen en in de gemeente Rijnwoude in het bijzonder te propageren en te stimuleren. Zij wil allerlei activiteiten op het gebied van kunst en cultuur bevorderen en initiëren en wil daar zoveel mogelijk inwoners, verenigingen en instellingen bij betrekken.

Een aantal activiteiten is op dit moment al in voorbereiding. Zo zal de Stichting op 16 en 17 mei 2009 de Open Atelierdagen organiseren. Ook aan de Open Monumentendag op 12 september wordt nu al gewerkt.

Om de Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude verder te promoten zal een kraam gehuurd worden op de voorjaarsmarkt in Koudekerk aan de Rijn en op de Jaarmarkt in Hazerswoude-Dorp. Over een gemeentebrede activiteit voor de jeugd van Rijnwoude wordt nog nagedacht.

In de loop van 2009 zal geregeld informatie over de activiteiten in de pers verschijnen. De Stichting Kunst en Cultuur Rijnwoude staat open voor allerlei suggesties en samenwerking met verenigingen, en instellingen in Rijnwoude. Het bestuur van de SKCR bestaat uit Albert Dorrestein, Trudy Kraay, Joke Lourier, Ted Rijven, Liesbeth Rusch en Renée de Vrie.

Meer informatie is te vinden op de website: www.skcr.nl

Bron: Omroep Rijnwoude