Focusgroepgesprekken Boskoop en Rijnwoude afgerond

Rijnwoude/Boskoop, 4 december 2008

Van 27 oktober tot en met 24 november zijn in Boskoop en Rijnwoude focusgroepgesprekken gehouden. Tijdens deze gesprekken konden inwoners, bedrijven en het maatschappelijke organisatie meepraten over de meerwaarde van een mogelijke fusie tussen Boskoop en Rijnwoude.

Deelnemers konden aangeven wat goed bevalt en minder goed bevalt in hun gemeente op basis van de thema’s wonen, leven en werken. Schriftelijk werd de vraag gesteld: “Wat vindt u belangrijk voor de toekomst van de nieuwe gemeente?” Aan het einde van de avond vond uitwisseling plaats van de thema’s. In totaal hebben 180 mensen deelgenomen.

Binnenkort presenteren de burgemeesters van Boskoop en Rijnwoude de uitkomsten van de focusgroepgesprekken tijdens een gezamenlijke persconferentie. De uitkomsten leveren een belangrijke bijdrage aan het formuleren van de concept strategische visie. Eind januari, begin februari wordt de concept strategische visie gepresenteerd aan alle inwoners.

Het onderzoek naar de meerwaarde van de nieuw te vormen gemeente is een van de drie onderzoeken die in de voorbereidingsfase worden uitgevoerd. De financiële positie van de beide gemeenten en de financiële positie van de nieuw te vormen gemeente op langere termijn worden ook onderzocht. Op basis van de uitkomsten van deze drie onderzoeken beslissen beide gemeentebesturen medio 2009 of een fusie tussen Boskoop en Rijnwoude voldoende meerwaarde heeft om daar definitief ‘ja’ tegen te zeggen.

Dit artikel is overgenomen uit een persbericht van de Gemeente Rijnwoude. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.