Zwembaden worden volgend jaar aangepakt

Rijnwoude, 27 november 2008

Begin volgend jaar wordt werk gemaakt van de geplande vernieuwingen aan de Rijnwoudse openluchtbaden. Met elk 50.000 euro van de gemeente op zak hoeven de zwembaden zich over de betaling geen zorgen te maken.

Paul van Wetten van het PWA-bad in Koudekerk is erg blij. In het PWA-badworden volgend jaar overloopgoten gemaakt. Daardoor blijft het water in beweging en voorkom je een filmlaag. De zwemmers zullen daar weinig van merken, maar het komt de waterkwaliteit ten goede.

In Hazerswoude-Dorp zal De Hazelaar het geld gebruiken om een nieuwe coating te laten aanbrengen, zegt secretaris Dick Uitendaal. Dat is hard nodig en het kost nogal wat.

Afgelopen zomer ging het even niet zo goed bij De Hazelaar. Er waren te weinig vrijwilligers, waardoor de openingstijden aangepast moesten worden. Maar in de loop van de zomer ging het weer wat beter. Dat er nu voor 50.000 euro verbeteringen kunnen worden doorgevoerd mogen de vrijwilligers volgens Uitenwaal als een schouderklopje opvatten. En zo wordt het seizoen op een hele andere, positieve manier afgesloten, aldus de secretaris.

Het PWA-bad draait al jaren prima, vertelt Van Wetten, die de toekomst ook zonnig inziet. Met de woningbouw die in Koudekerk op de planning staat verwacht van Wetten wat meer aanwas van jonge gezinnen.

Hoewel de werkzaamheden meer kosten dan de beschikbare 50.000 euro, verwacht Van Wetten dat op te vangen door de vrijwilligers. Zo kunnen volgens hem graafwerkzaamheden voor de nieuwe leidingen best door de vrijwilligers worden verricht.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.