Zeer grote brand in autobedrijf

Alphen aan den Rijn, 16 november 2008

In een autobedrijf in Alphen aan den Rijn heeft zondagochtend een grote brand gewoed. Het vuur ontstond rond 8.30 uur. De zeer grote brand in het autobedrijf aan de Maatschapslaan is sinds 11.15 uur onder controle.

Er hebben zich geen persoonlijke ongevallen voorgedaan, wel kan het bedrijf als verloren worden beschouwd. De oorzaak is nog onbekend. Brandweerkorpsen uit de wijde regio - Leiden, Aarlanderveen en Boskoop - hielpen mee het vuur te doven, de Alphense brandweer was uitgerukt met zes bluswagens. Tijdens het blussen was er sprake van explosiegevaar. Er was geen gevaar voor de volksgezondheid.

Een deel van het dak is ingestort. Alleen de auto’s die vóór het bedrijf geparkeerd stonden, konden gered worden. Na het sein brand meester bleef de brandweer nog enige tijd nablussen. Tot in het begin van de middag bleef er sprake van rookontwikkeling.

De eigenaar kwam af op het inbraakalarm, dat was afgeslagen. Toen hij arriveerde zag hij dat het helemaal mis was. Hij sprak zijn afschuw uit en vertelde dat ze een acht jaar lang succesvol bedrijf zijn geweest. Hoe groot de financiële schade is, is nog niet bekend.

Binnen het nabijgelegen detentiecentrum aan de Eikenlaan moesten gevangenen binnen het gebouw zelf tijdelijk worden geëvacueerd.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.