Woningbouw in Koudekerk kan volgend jaar van start

Koudekerk a/d Rijn, 20 november 2008

De felbegeerde woningbouw in Koudekerk kan volgend jaar van start gaan. Dat zegt Michel van Haaren van bouwbedrijf Niersman. Het bedrijf heeft een vergunning in handen voor de aanleg van twintig woningen aan de Gruttolaan.

Niersman begint in december ook met de ontwikkeling van plannen voor de nieuwe wijk Rijnpark, op het voormalige Bosbetonterrein aan de Hoogewaard.

Van Haaren geeft aan dat begonnen wordt met bouwen als twaalf tot veertien woningen aan de Gruttolaan zijn verkocht. Naar verwachting zullen in 2009 onder meer acht vrijstaande huizen en drie eengezinswoningen opgetrokken worden.

Van Haaren verwacht ondanks flinke animo niet dat de verkoop van een leien dakje gaat. Volgens hem is het daarvoor niet zo’n goede tijd.

In 2010 moet het Rijnpark dan ook eindelijk van de grond komen. In december geeft wethouder Uljee het startsein voor het begin van de plannenmakerij. Als het lukt om in 2010 te bouwen, dan is het volgens Van Haaren snel gegaan. De grond voor het Rijnpark was echter al in 2003 verworven.

Dit artikel is overgenomen uit AD Groene Hart. Onze redactie is niet verantwoordelijk voor de inhoud.