Spitsalarm voor de maandagochtend spits

Regio, 23 november 2008

De vele sneeuw die werd voorspeld voor de regio is uitgebleven. Zondagmiddag om 14.00 begon het geleidelijk aan te sneeuwen, als gevolg dat er in de avond een sneeuwdekje van een halve centimer kwam te liggen.

Het is dus allemaal meegevallen in de regio met de hoeveelheid sneeuw die er gevallen is. Het sneeuwgebied is grotendeels over het zuiden van Nederland en Belgie getrokken waar, vooral in België, er wel overlast is ontstaan. Daar werd zelfs zeer zware sneeuwval gemeld. De sneeuwval in onze regio heeft, voor alsnog, tot geen problemen geleid. Zondagavond- en nacht blijft het op een enkele(natte) sneeuwbui na, droog

De ANWB geeft voor de maandagochtend spits een spitsalarm af. Er zal naar verwachting meer dan 500 kilometer file in het land komen te staan, omdat er maandagochtend wederom weer wat sneeuwbuien kunnen vallen. De kans hierop is in de Randstad en in het zuiden het grootst. Het gaat om regenachtige neerslag. Naar verwachting valt er een centimeter of twee. Dat is minder dan er zondag viel.

Met het spitsalarm waarschuwt de ANWB automobilisten voor een extreem zware ochtendspits. De organisatie vraagt hen hun rijgedrag aan te passen. Het is voor het eerst dat de ANWB een spitsalarm afgeeft.

Houd de weerberichten in de gaten voor de actuele weersverwachting.

Bron: Omroep Rijnwoude